Cheesecake

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 29 Mar 2011 | 4892 vizualizari

 

daca toata lumea a facut pe aici, am zis sa fac si eu ca muream de pofta, e prima oara cand fac si nu stiu de ce n-am facut pana acum pentru ca e delicios!!!!nu mi-a iesit el asa cum ar fi trebuit dar la gust e super bun :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de biscuiti menuet
  • 125 g margarina/unt
  • esenta de vanilie
  • 500 g branza proaspata
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri de zahar pudra
  • un plic jeleu de capsuni + 2 linguri de zahar cu varf
  • pentru decor:
  • frisca
  • inimioarele sunt facute din fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Zdrobim biscuitii la robot sau cu un sucitor, apoi ii amestecam cu margarina topita.

Mixam frisca cu branza si zaharul pana se omgenizeaza compozitia si la sfarsit adaugam esenta de vanilie.

Tapetam o forma cu peretii detasabili cu hartie de copt, pe care o ungem cu margarina/unt/ulei si punem biscuitii presandui bine peste care vom pune amestecul de branza cu frisca.

Dam la cuptorul preincalzit o ora la foc mediu.

Dupa ce am scos din cuptor lasam sa se racoreasca putin si pregatim jeleul de capsuni conform instructiunilor de pe pachet.

Il turnam asa cald peste branza si lasam afara pana se raceste, apoi bagam cel putin 4 ore la frigider, eu l-am tinut pana dimineata.

Dupa care scoatem usor din forma si mutam pe un platou.

Ornam cu frisca optional.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]