Cheesecake Oreo – Reteta rapida pentru un desert fara coacere este unul dintre cele mai iubite deserturi, atat de cei mici, cat si de cei mari. Crema fina de branza, combinata cu biscuitii Oreo crocanti, creeaza un tort delicios, perfect pentru orice ocazie. In plus, aceasta reteta de cheesecake fara coacere este usor de preparat si nu necesita cuptor!
Pentru baza:
Pentru crema:
Pentru decor:
Cum se prepara Cheesecake Oreo – Reteta rapida pentru un desert fara coacere
Prepararea bazei: Marunteste biscuitii Oreo cu ajutorul unui robot de bucatarie sau pune-i intr-o punga si zdrobeste-i cu un sucitor. Amesteca-i cu untul topit si preseaza compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Pune la frigider pentru 15-20 de minute.
Crema de branza: Hidrateaza gelatina in laptele rece, apoi incalzeste usor pana se dizolva complet (fara sa fiarba). Intr-un bol mare, mixeaza crema de branza cu zaharul pudra pana devine omogena. Adauga frisca lichida si continua sa mixezi pana obtii o crema pufoasa. Incorporeaza gelatina dizolvata, apoi adauga biscuitii Oreo rupti.
Asamblare: Toarna crema peste baza de biscuiti si niveleaza. Da la frigider pentru cel putin 4 ore sau peste noapte.
Decor: Orneaza cheesecake-ul cu frisca si biscuiti Oreo dupa preferinta.
Incercati si tort Tiramisu, cheesecake japonez
1
Foloseste crema de branza la temperatura camerei pentru o textura mai fina.
2
Poti inlocui gelatina cu intaritor pentru frisca, daca preferi.
3
Adauga bucati de ciocolata sau topping de caramel pentru un plus de gust.