Cheesecake cu ciocolata

de aalliinnaa07 in Dulciuri, 16 Iun 2014 | 8298 vizualizari

 

M-am inspirat dupa Cheesecake-ul facut de vio_dreams. http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-marmorat-cu-ciocolata-50846.html

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Crema alba:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10-15 g)
  • Crema de ciocolata:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de ness (1 lingurita)
  • 1 plic de gelatina (10-15 g)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata:

Blatul:

Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca bine. Compozitia de biscuiti se pune intr-o forma de tort detasabila pe care o tapetam cu hartie de copt. Tava o dam la frigider pana pregatim cremele.

Crema alba:

Mascarponele il frecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Separat, batem frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam pe rand crema de mascarpone in frisca si mixam in continuare.La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj. 

Crema de ciocolata:

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si nessul amestecand cu telul pana se topeste ciocolata. Lasam ciocolata sa se racoreasca putin, apoi adaugam mascarponele pe care l-am frecat cu zaharul si amestecam energic cu telul pana se omogenizeaza bine ciocolata topita si mascarponele. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe pachet.

Scoatem tava din frigider, peste blatul de biscuiti adaugam crema alba, iar peste crema alba adauga crema de ciocolata. Dungile deasupra le-am facut cu furculita.

Cheesecake-ul il dam la frigider (peste noapte) pentru a se intari crema, apoi se poate servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake "After eight"