o reteta care..m-a enervat :)))). Dar nu m-a enervat din vina ei , ea e ok :)), eu nu, ca n-am facut un calcul al ingredientelor ca sa asamblez totul intr-un vas mai mare, am facut compozitie..ca Gheorghe :))) incat am umplut tava si mi-a mai ramas un bol de 500 ml. de crema :))). Bineinteles ca piticii au devorat-o dar...nu asa se lucreaza :p- concluzie - cand nu ai chef mai bine mananca ciocolata si mascarponele din cutie si vezi-ti de treaba :))). Voi scrie ingredientele suficiente pentru o tava de chec, nu va scriu cat am facut eu :p :))).Reteta este preluata de la vio_dreams.
Crusta de biscuiti
Crema alba
Crema de ciocolata
Incepem prepararea pregatind cele necesare pentru crusta.
Macinam biscuitii prin robotul de bucatarie. Ii punem intr-un bol.
Intr-un ibric topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul. Le turnam fierbinti peste biscuiti, omogenizam cu o lingura apoi cu mana.
Pregatim o tava de chec pe care o tapetam bine cu folie alimentara. Cu ajutorul mainii si cu dosul unei linguri distribuim uniform compozitia pe peretii tavii presand usor, sa faca "priza".
Dam tava la rece.
Pregatim crema alba.
Mixam frisca, dar nu de tot, adaugam mascarpone, esenta de vanilie si zaharul si mixam in continuare.
Pregatim crema de ciocolata.
Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu frisca si zaharul.Lasam sa se racoreasca. Cand e doar putin caldut adaugam mascarpone si mixam 2 minute.
Preparam gelatina simultan pentru ambele creme.
Punem gelatina intr-un bol si adaugam 80 ml apa calda.
Amestecam energic cu furculita pana se topeste. O adaugam peste creme (jumatate in crema alba, jumatate in cea cu ciocolata) si omogenizam usor.
Scoatem tava de la rece si punem alternativ din ambele creme. Daca aveti rabdare puneti, incepand din mijloc, cate doua linguri din fiecare crema, o data alba, o data maro pentru a abtine acel "efect de zebra". Eu m-am enervat c-am vazut ca e prea multa crema :))) si am pus cum am apucat :P .Trebuie sa ajungeti cu nivelul cremei la baza tavii de chec.
Cand ati terminat, nivelati si dati tava din nou la rece, daca se poate peste noapte. :)
A doua zi asezati un platou deasupra tavii si cu o miscare ferma rasturnati. Desprindeti usor folia si portionati cu un cutit bine ascutit.