Chefal pe pat de lamaie

de Panacris in Peste, 30 Ian 2018 | 4682 vizualizari

 

Noh, se pare că, an de an în această perioadă a anului, mă/ne împrietenim cu chefalul în diverse variațuni de preparare! Acum am adus o rețetă tare simplă și gustoasă, la îndemâna oricărui, chiar și începător în bucătărie ;)  Spor și poftă bună! ;)

 

INGREDIENTE

  • Chefal 1 bucată
  • Vin alb 200 ml
  • Lămâi 2 bucăți
  • ulei aromatizat cu oregano 2 linguri
  • Sare de mare cu mirodenii mediteraniene
  • Piper proaspăt măcinat
  • Ulei de măsline aromatizat cu lămâie 2-3 linguri
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chefal pe pat de lamaie:

Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.

Într-un vas special penru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra. Se asezonează cu mirodenii mediteraneene, se pun felii de lămâie și în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline aromatizat, se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.

După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.

Simplu, gustos și sănătos!

 Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru începători, rugați pe cei de la magazinul de pescărie să vă curețe peștele, așa o să vă fie mai ușor și plăcut să-l gătiți!

2

se servește fierbinte cu zeamă de lămâie și în cazul meu, recomand cu încredere, dulceață de ardei iute! ;) Minunattttt! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chefal pe pat de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pestisori crocanti