Nu stiu cum sa le numesc altfel decat chiftelute, dar ele sunt sub forma sferica. Cand eram mai tanar, mama facea ceva asemanator dar din carne de porc iar legumele le baga in carne. M-am decis sa le fac din vita si legumele sa le pun in sos. Sunt de parere ca in felul acesta poti simti gustul carnii.
Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari. Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana sunt rumene, aproximativ 5-10 minute.
Nu va faceti probleme daca nu sunt patrunse, se vor fierbe dupa aceea in sosul de rosii. Scoateti chiftelutele pe o farfurie, mai adaugati 2 linguri de ulei si caliti ceapa si ardeiul tocate cubulete mici, timp de 8-10 minute. Intre timp puneti rosiile si busuiocul intr-un blender si maruntiti pana totul devine un suc!
Cand ceapa si ardeiul s-au calit, adaugati chiftelutele, sucul de rosii, condimentele si fierbeti totul la foc mic timp de 45 de minute, amestecand ocazional! Cand este gata adaugati patrunjelul si amestecati iarasi. Ca garnitura puteti sa faceti piure de cartofi, sau orez simplu!