Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă

de Bucataras in Piine, 4 Aug 2025 | 1325 vizualizari

 

Pentru azi îți propunem o rețetă simplă și gustoasă de chifle cu măsline. Aluatul nu necesită multă frământare, iar chiflele ies foarte bune și gustoase. Pentru aceste Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă, am folosit câteva ingrediente: făină, drojdie, apă, măsline și ulei.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă
  • 500 g făină de grâu
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 40-50 ml ulei de măsline
  • 7 g drojdie uscată
  • 300 - 400 ml apă călduță
  • 150 g măsline feliate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă:

Cum se prepara aceste Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă:

Pune făina într-un bol, adaugă drojdia uscată și amestecă ușor. Pune zahărul și sarea, apoi adaugă apa călduță și uleiul. Amestecă toate ingredientele din bol până se omogenizează compoziția. Aluatul va ieși moale. 

Adaugă măslinele și amestecă ușor cu mâna. Acoperă bolul cu o folie alimentară și lasă aluatul la crescut până își dublează volumul. 

Scoate aluatul pe blatul de lucru presărat cu făină și încearcă să îi dai o formă rotundă. Împarte-l în 8 triunghiuri aproximativ egale, apoi așază fiecare chiflă în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coace chiflele în cuptorul preîncălzit, la 185 de grade C, pentru aproximativ 30 de minute. 

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă chiflele la răcit.

Servește-le atât de calde, cât și reci, sub formă de sendvișuri sau după bunul plac.

Încearcă și rețeta de Ciabatta cu măsline, foarte gustoasă sau varianta de Pâine de casă cu iaurt, pufoasă și bună.

Îți recomandăm și rețeta de Pâine fără frământare.


Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu măsline - Rețeta simplă, cu frământare redusă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]