Chifle cu usturoi si masline

de Bunica in Mancaruri de post, 18 Noi 2012 | 3353 vizualizari

 

Poftiti la chifle calde pentru micul dejun!

 

INGREDIENTE

  • 600-650g faina
  • 350ml.apa
  • drojdie proaspata un pachet mic2-3 linguri ulei de masline
  • o capatana de usturoi
  • 200g. masline fara samburi
  • sare
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi si masline:

Drojdia impreuna cu zaharul se freaca putin pana devine ca o pasta moale.

Intr-un vas se pune faina (cam 550g.),apa,uleiul,drojdia si sarea si se framanta pana nu se mai lipeste de mana.Daca este nevoie se mai adauga faina. Aluatul se inveleste cu un prosop si se lasa la dospit circa o jumatate de ora.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Maslinele se taie rondele,daca nu sunt taiate deja.

Cand aluatul s-a dospit se rup bucati,se framanta putin,se inntind cu mana,se ung cu usturoi si se adauga maslinele.

Intreaga compozitie se strange usor formandu-se chifla .Se pun in tava de copt ,tapetata cu hartie,cu partea stransa in jos.

Se da tava la coptorul preincalzit pana se ce chiflele rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Cris2711 1

18.11.2012, 16:36

vai,ce bunatate de chifle

Bunica 1

18.11.2012, 19:48

Mihaela11_jo 1

19.11.2012, 10:50

Foarte fine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute la cuptor - de post