Chifle pufoase este o reteta simpla, pe care oricine o poate prepara acasa.
Se prepara maia.
Se pune intr-un bol apa calduta, drojdia, o lingura de zahar si 50 de gr de faina.
Se lasa deoparte 5 minute sau pana cand incep sa se formeze bule.
Se adauga untul, 2 linguri de zahar si oul si se amesteca.
Se adauga faina si sarea si se framanta aluatul.
Se poate framanta cu mana sau va puteti folosi de un robot.
Aluatul rezultat va fi moale si putin lipicios. Nu mai adaugati faina, asa trebuie sa fie aluatul. Daca veti mai adauga faina, chiflele nu vor mai fi pufoase.
Bolul se acopera cu un prosop de bucatarie sau cu o folie alimentara si se lasa intr-un loc cald, ferit de curent, pana isi dubleaza marimea.
Se impinge inapoi aluatul si se pune pe masa de lucru.
Se imparte aluatul in 8 bucati egale.
Se presara faina pe maini si se modeleaza fiecare bucata de aluat intr-o chifla sau lipie.
Chiflele se asaza intr-o tava si se lasa la crescut o ora sau pana cand isi dubleaza marimea.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
Se bate oul cu laptele. Se aplica cu o pensula de bucatarie pe fiecare chifla si se presara semintele de susan.
Se dau la cuptor, unde se tin 15-17 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.
Se lasa sa se raceasca si se servesc la hamburgheri, sandvisuri sau ca atare.