Am plecat cu gandul sa fac bagels, dar nu am mai oparit aluatul inainte sa il coc, astfel ca nu am putut sa le denumesc bagels si le-am pus numele de covrigi. Aluatul este extra pufos, trebuie sa il incercati sa vedeti ce bunatate este.
Pentru acesti Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa, sunt necesare cateva ingrediente: faina, drojdie, lapte, ou si seminte.
Cum se prepara acesti Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa:
Pune drojdia si zaharul intr-un castronel si adauga putina apa calduta. Lasa pana se formeaza maiaua.
Intr-un bol mare, pune faina si sarea intr-o margine, adauga maiaua si laptele. Framanta bine toate ingredientele pana obtii un aluat dens, omogen. Acopera-l cu un prosop curat si lasa-l la dospit in jur de o ora si ceva, pana creste frumos.
Tapeteaza tava de cuptor cu hartie de copt. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie.
Scoate aluatul pe un blat de lemn uns cu foarte putin ulei si portioneaza-l in 8-10 bucati egale. Intinde fiecare bucata sub forma de snur gros si modeleaza-l sub forma de covrig, apoi asaza-l in tava de copt. Procedeaza la fel cu restul aluatului.
Acopera tava cu prosopul si lasa la temperatura camerei inca vreo 20 minute. Dupa acest timp, unge covrigii cu ou batut si presara seminte.
Coace covrigii in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15 minute sau pana cand se rumenesc bine. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de mari ii faceti si de cat de harnic este cuptorul.
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si acopera covrigii cu prosopul. Astfel, aburul va ramane la interior si covrigii raman pufosi. Nu se vor usca deloc.
Serveste-i cu unt si branza sau cu ce iti place tie. Sunt grozavi, ii poti lua si la pachet.
Poti pregati si sub forma de Painici umplute, ideale pentru o gustare sau la pachetel.
Iti recomandam si varianta de Chifle impletite, foarte dragute si bune sau reteta de Chifle cu mac si cascaval.
Sa va fie de folos!