Si fiindca a sosit anotimpul legumelor de tot felul, ce spuneti de niste chiftele ?
a. CHIFTELE
- Ardeiul si morcovul ,curatati si spalati,ii tocam cubulete ; Dovlecelul il curatam si il dam pe razatoare; Usturoiul il pisam; Punem carnea intr-un vas adaugam dovlecelul, legumele taiate ,oul crud ,usturoiul pisat , patrunjelul tocat ,sare si piper dupa gust; Framantam bine si adaugam pesmetul;
Formam chiftelute rotunde si le prajim in ulei incins.
b.SOS
Ceapa si usturoiul le curatam si le dam pe razatoarea fina ; Incingem 2 linguri ulei de masline si calim ceapa si usturoiul 1 minut; Turnam bulionul, adaugam ardeiul iute taiat marunt si lasam sa fiarba circa 10-15 minute pana se mai ingroasa sosul un pic. Asezonam cu sare dupa gust si adaugam patrunjelul tocat;
- Luam de pe foc si lasam sa se racoreasca apoi adaugam mierea si amestecam incet.
Servim chiftelutele cu sosul picant.