Chiftele cu ou ochi

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2014 | 3684 vizualizari

 

Am vazut pe site si aratau foarte frumos si am zis sa incerc si eu. Sunt frumoase si bune!

 

INGREDIENTE

  • 500g carne tocata amestec
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
  • 2 oua pentru ochiuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ou ochi:

Painea se inmoaie in apa si se stoarce bine.

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele, se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se tine 20-30 minute la frigider sa se amestece aromele.

Din amestecul de chiftele se fac doua cosulete (din tot amestecul ies 6 cosulete) care se pun intr-o tava unsa cu unt.

Trebuie facute cu atentie si de marime potrivita sa incapa un ou in ele. Ale mele au fost un pic mai mici si au dat pe afara.

Tava cu cosuletele se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana incep sa se rumeneasca putin.

Se scoate tava din cuptor si in fiecare cosulet de sparge cate un ou si se presara sare.

Se reintroduce in cuptor pentru 8-10 minute pana se fac ouale cum doriti de moi.

Cand sunt facute ouale se scoate tava din cuptor si cosuletele se pun pe farfurii.

Se servesc calde cu muraturi sau salata.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ou ochi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

pe 14.05 la 13:34

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

pe 14.05 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptură de cocoș cu ghebe și sos de vin