Chiftele de fasole

de _Alina_ in Mancaruri de post, 5 Apr 2013 | 7460 vizualizari

 

Azi ma prezint cu ceva de post. :) Daca n-ati incercat pana acum va provoc sa o faceti si cu siguranta veti fi multumiti de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bob mic
  • 100 g orez
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1/2 legatura patrunjel proaspat
  • 1 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt marar uscat
  • 1/2 lgt cimbru uscat
  • 1/4 lg piper
  • 1 lgt sare mare
  • 5 catei de usturoi
  • 4 lg pesmet
  • ..........
  • faina si/sau susan
  • ulei
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de fasole:

1. Spalam fasolea si o punem la inmuiat in apa cateva ore  (eu am lasat-o peste noapte).

2. O spalam din nou si o punem la fiert in apa cu 1 lgt sare. Dupa ce da cateva clocote, aruncam apa si o inlocuim cu alta curata (fierbinte). Dupa ce au fiert punem boabele intr-o sita si le lasam la racorit. 

3. Separat punem la fiert orezul cu 300 ml apa.

4. Preincalzim cuptorul la 200 °C.

5. Morcovul si radacina curatate le bagam la robot, punem si fasolea rece in robot si mixam pana cand obtinem o pasta (puteti face operatiunea aceasta si la masina de tocat daca vreti o compozitie mai grosiera, eu insa am vrut ceva mai finut).  

6. Adaugam in compozitie orezul fiert, usturoiul pisat, piperul, frunzele de patrunjel verde, patrunjelul uscat, mararul uscat, cimbrul, pesmetul si amestecam bine.  

7. Cu mainile umezite luam cate putin din compozitie si formam bilute pe care mai apoi le vom da prin faina sau prin susan (depinde cum preferati) si le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt.

8. Introducem in cuptor pentru 10 minute, scoatem apoi tava, ungem/stropim cu ulei si introducem din nou in cuptor pentru inca 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci