Chiftele in crusta de susan

de Merisor in Porc, 22 Noi 2018 | 5907 vizualizari

 

Pentru că prepar foarte des chiftele, încerc să le dau o notă aparte uneori, iar de data aceasta le-am preparat în crustă de susan.
Foarte bune au ieșit așa crocante și rumene la exterior!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 morcov
  • 3 cartofi mari
  • 2 ouă
  • cimbru
  • busuioc
  • piper
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • sare după gust
  • ulei pentru prajit
  • 50 g susan alb
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in crusta de susan:

Curățăm legumele și le clătim cu apă rece.

Tocăm carnea și presărăm peste ea: sare piper, boia de ardei, cimbru uscat și busuioc.

Adăugăm ceapa tocată fin și usturoiul dat pe răzătoare, iar morcovul și cartofii, dați pe răzătoare, îi adăugăm storși bine de lichid.

Adăugăm și ouăle, omogenizăm bine compoziția, apoi formăm sfere de mărimea unei nuci.

Le tăvălim pe toate părțile prin susan.

Punem, într-un wok sau tuciuleț, ulei la încins și scufundăm în el câte chiftele încap.

Le rumenim pe toate părțile, la foc mediu spre mare.

Le scoatem într-o sită, sau pe prosoape absorbante și le lăsăm să se tempereze.

Le servim ca aperitiv, simple, sau cu muștar, cu diverse sosuri, după preferințe.

Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

În compoziția de chiftele se mai poate adăuga verdeață tocată.

2

Printre susan se pot adăuga și semințe de chimen.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in crusta de susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman