Chifteluțe de varză - rețetă de post

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 2 Dec 2012 | 6546 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g varză,
  • 500 g cartofi,
  • 150 g morcov,
  • 2 linguri pesmet,
  • 1 ceapă mare,
  • 1 legătură mărar proaspăt,
  • sare, piper proaspăt măcinat,
  • 2-3 linguri făină,
  • ulei pentru prăjit.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de varză - rețetă de post:

Varza se toacă fideluță și se freacă cu puțină sare. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se fierb 15 minute, se încearcă cu o furculiță dacă au fiert, se scurg de apă și se pasează. Morcovul se curăță și se dă pe răzătoarea mică. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în 2 linguri ulei. După ce s-au mai răcit cartofii, se amestecă cu varza tocată, morcovul, ceapa călită, mărarul tocat mărunt și pesmet. Se condimentează cu sare și piper. Se fac chifteluțe, se dau prin puțină făină și se prajesc în ulei încins. Atenție - dacă focul nu este mare și uleiul încins, chifteluțele se desfac. Se prăjesc bine pe ambele părți, se scot pe un prosop de hărtie să eliminăm uleiul în exces.
Se servesc ca atare sau dacă preferați un sos îl recomand pe acesta.   1 ceapă mică, 1-2 linguri ulei, 100 ml apă, 200 ml suc de roșii, 2-3 linguri bulion de ardei, 1 linguriță busuioc/ mărar uscat.
Călim ceapa în 1-2 linguri ulei, adăugăm apa și lăsăm să fiarbă 10 minute. Adăugăm sosul de roșii, bulionul de ardei și busuiocul, apoi mai fierbem 5 minute. Condimentăm cu sare și piper.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de varză - rețetă de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Georgiana78 1

02.12.2012, 21:14

Am facut si eu de cateva ori si sunt delicioase! Imi plac!

Sim0na 1

02.12.2012, 21:23

N-am mancat niciodata, dar cred ca-s bune

Ade200 1

02.12.2012, 22:12

Bună idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]