Chiftelute de carne si verdeata, marinate

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 12 Iun 2011 | 4855 vizualizari

 

Au "n" variante, ba prajite, ba fierte; cert e ca nou ne plac. Cu piure sau cu paste , e un fel consistent pentru pranz.

 

INGREDIENTE

Chiftele

  • 500 gr carne tocata (de care doriti. poate fi amestec porc+vita, porc sau pui)
  • o chifla
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel,marar,ceapa verde
  • 2 oua
  • sare,piper
  • un cartof

sos

  • o ceapa uscata
  • o lingurita busuioc
  • o cutie rosii pasate (500 gr )
  • o linguita zahar
  • 2 foi de dafin
  • sare,piper

ulei

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de carne si verdeata, marinate:

Chiftele.

Carnea se toaca prin masina. La fel si cartoful curatat, verdeata si usturoiul.

Chifla se inmoaie in apa apoi se stoarce bine, bine.

Se amesteca toate intr-un bol adaugand si ouale, sare si piper.

Se omogenizeaza. Se ia din amestec compozitie foarman bilute pe care le plonjam in uleiul incins dupa ce-n prealabil le-am trecut prin faina.

Le rumenim frumos pe toate partile.

Cat timp le prajim ne ocupam de sos.

Ceapa uscata o taiem juliene.

Incingem 3-4 linguri ulei , adaugam 2-3 linguri apa si ceapa. Lasam pana se inmoaie usor.

Adaugam rosiile , putina apa, punem capac si lasam la foc mic , 20 minute.

Adaugam foaia de dafin, zaharul,busuiocul, sare si piper dupa gust si mai fierbem 5 minute.

Cand am terminat de prajit chiftelele , le adaugam in sos (acesta trebuie sa fiedestul de gros. Lasam sa mai dea cateva clocote la foc foarte mic  apoi putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de carne si verdeata, marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 09:27

bune bune

Cris2711 1

18.06.2011, 17:11

cand s-a spart gasca am aparut si eu

RuxyRux 1

18.06.2011, 18:19

Adevarat este ca sunt bune tareeee...mananci pana nu mai poti si cu sosul asta ...mmm...te lingi pe degetele Pupicei fata dulce si harnicuta

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui in sos de mustar si castraveti