Indiferent cum veti alege sa le preparati sunt delicioase si merg perfect ca aperitiv sau garnitura :)
Cartoful se fierbe curata si taiat bucati mici ca pentru piure....se scurge apoi de lichid si se lasa la racit.
Telemeaua se faramiteaza si se amesteca cu iaurtul, cascavalul razuit, cartoful fiert si scurs, ouale, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata, sarea, faina, grisul si pesmetul..
Se framanta totul usor asemenea unui aluat.
Se rup bucati care se tavalesc prin pesmet amestecat cu parmezan fin si se formeaza chiftelutele. Fiecare bucata se aseaza in tava de cuptor tapetata cu foaie pergament.
Coacem chiftelutele 30 de minute sau pana se rumenesc.
Eu le-am tinut 15 minute la 180 de grade si inca 15 minute la 200 de grade.
Le servim dupa dorinta...
1
Chiftelutele se pot praji si in tigaie in ulei daca doriti