Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 14124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 4 catei de usturoi,
  • 4 linguri faina,
  • o legatura marar,
  • ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei,
  • 500 ml sos de rosii,
  • 2 lingurite vegeta,
  • 1 lingurita busuioc,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust si mararul tocat marunt. Se fac chiflute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Intre timp facem si sosul. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei 5 minute. Se adauga ardeiul (eventual rosu) taiat cubulete cat mai mici si se caleste si el in continuare 5 minute. Adaugam sosul de rosii,  o lingurita de busuioc uscat, o lingurita vegeta. Mai fierbem 10 minute si gata sosul. Pentru cei care il prefera iute, pot adauga o lingurita sos chili.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]