Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 13659 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 4 catei de usturoi,
  • 4 linguri faina,
  • o legatura marar,
  • ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei,
  • 500 ml sos de rosii,
  • 2 lingurite vegeta,
  • 1 lingurita busuioc,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust si mararul tocat marunt. Se fac chiflute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Intre timp facem si sosul. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei 5 minute. Se adauga ardeiul (eventual rosu) taiat cubulete cat mai mici si se caleste si el in continuare 5 minute. Adaugam sosul de rosii,  o lingurita de busuioc uscat, o lingurita vegeta. Mai fierbem 10 minute si gata sosul. Pentru cei care il prefera iute, pot adauga o lingurita sos chili.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Rocsi 1

09.12.2014, 21:34

Servesc si eu!

mirela0911 1

09.12.2014, 21:49

Delicios de bun!

marcela1979 1

19.12.2014, 11:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu ciuperci si cartofi