Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 9 Dec 2014 | 13760 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi,
  • 4 catei de usturoi,
  • 4 linguri faina,
  • o legatura marar,
  • ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei,
  • 500 ml sos de rosii,
  • 2 lingurite vegeta,
  • 1 lingurita busuioc,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de cartofi cu sos de rosii:

Cartofii se spala si se fierb in coaja. Cand s-au racit ori se vor pisa cu o furculita, ori se vor da pe razatoare (cea mare). Se adauga usturoiul pisat, o lingurita de vegeta, piper dupa gust si mararul tocat marunt. Se fac chiflute, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.

Intre timp facem si sosul. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei 5 minute. Se adauga ardeiul (eventual rosu) taiat cubulete cat mai mici si se caleste si el in continuare 5 minute. Adaugam sosul de rosii,  o lingurita de busuioc uscat, o lingurita vegeta. Mai fierbem 10 minute si gata sosul. Pentru cei care il prefera iute, pot adauga o lingurita sos chili.

Bon Appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de legume (la cuptor) cu piure de morcovi