Chiftelute de dovlecei galbeni

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 27 Iun 2019 | 8361 vizualizari

 

Imi plac tare mult chiftelutele de dovlecei si le consider un aperitiv foarte gustos si foarte versatil, poti varia ingredientele dupa pofta, astazi am ales dovleceii galbeni care sunt mult mai cremosi si mai potriviti si le-am preparat cu usturoi verde si marar, au iesit minunate!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei galbeni medii
  • 2 catei mici de usturoi sau unul mare
  • 1/4 legatura de marar proaspat
  • sare dupa gust
  • piper un praf
  • 1 ou
  • 6 linguri faina
  • un varf de cutit de praf de copt
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei galbeni:

Dovleceii spalati se razuie pe razatoarea medie cu tot cu coaja, se pun intr-o strecuratoare fina si se scurg de zeama (o puteti face si in maini, cum doriti).

Se amesteca dovleceii cu usturoiul presat, cu oul, mararul tocat, faina, sarea, piperul, praful de copt si se omogenizeaza compozitia.

Se incinge uleiul in tigaie, se pune cate o lingura din compozitie si se prajesc chiftelutele la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Chiftelutele se scot pe hartie absorbanta si apoi se muta pe un platou. Eu i-am servit cu tzatziki si salata de rosii intr-o delicioasa combinatie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute de dovlecei galbeni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

pe 12.07 la 07:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu bacon si oua la tigaie