Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde.
Aluat:
Amesteca faina cu drojdia.
Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios.
Imparte aluatul in 18 parti egale. Modeleaza bilute apoi le iei pe rand si le aplatizezi cu sucitorul.
Pui in mijlocul fiecarui cerc de aluat abtinut, cate o biluta de carne.
Strangi marginile aluatului ca o "bocelutza" :)) apoi aplatizezi usor.
Ungi un vas termorezistent cu unt.
Asezi bilutele in vas cu partea in care ai strans aluatul in jos.
Le lasi la loc cald 15-30 minute.
Preincalzesti cuptorul si coci la foc mediu pana ce bilutele de aluat se rumenesc frumos (30-40 minute).
Servesti fie cu sos de rosii, cu gogosari in sos, sau..cu ce vrei tu :)).
1
poti sa le umpli cu diverse umpluturi. cu chiftele de pui, porc, curcan sau...de ce nu? cu legume.