Chiftelute marinate in sos de rosii

de Tabita _ in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2019 | 2701 vizualizari

 

O alegere inspirata pentru un meniu delicios

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 500 g carne de porc
  • 1/2 ceapa rosie
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • bucatele uscate de paine (pesmet)
  • 1/2 pahar lapte (apa)
  • sare
  • piper
  • marar
  • boia
  • ierburi de provence
  • ~2 linguri ulei

Pentru sos:

  • 500 g rosii pasate (bulion)
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ~ 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
  • ienibahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate in sos de rosii:

Mai intai am pregatit chiftelutele.

Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt.
Am pus la inmuiat cateva secunde bucatile de paine in lapte. Apoi le-am stors putin.
Am amestecat toate ingredientele pentru chiftele.
Am format chiftelutele si le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei.
Am lasat sa se rumeneasca usor pe toate partile.
Apoi le-am scos pe o farfurie pe hartie absorbanta.

Apoi m-am apucat de sos.
Am curatat ceapa si usturoiul si le-am tocat marunt.Le-am pus la calit in putin ulei.
Dupa ce ceapa s-a inmuiat, am adaugat pasta de rosii.
Am lasat 10 minute la foc mic.
Apoi am adaugat zaharul, iar mai apoi condimentele.
Se mai poate completa la sos cu putina apa, in functie de cat de dens il doriti.
Apoi am pus chiftelutele si le-am mai lasat cateva minute.

TIPS-URI

1

Se pot servi alaturi de o garnitura cum ar fi paste, piure sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa