Chiftelute vegetariene

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 5 Noi 2013 | 70065 vizualizari

 

O alta varianta foarte, foarte gustoasa...o reteta versatila care poate fi preparata dupa inspiratia fiecaruia :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare
  • 1 cartof maricel
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi( micuti)
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 ou
  • 5 linguri pesmet
  • 3 linguri faina neagra
  • 3 linguri bere
  • o ceasca de parmezan
  • o ceasca de branza
  • putina sare
  • piper
  • un praf de turmeric( optional)
  • ulei pentru prajit( eu am pus jumatate de floarea soarelui, jumatate de masline)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute vegetariene:

Dovlecelul si cartoful se dau pe razatoare, ceapa se taie bucati, usturoiul se toaca marunt apoi se pun toate ingredientele la blender.

Se adauga oul, branza, parmezanul, faina, berea si condimentele si se mixeaza bine. Compozitia trebuie sa fie mai groasa decat o smantana, astfel ca daca mai este nevoie mai puteti adauga faina( unele persoane obisnuiesc sa stoarca  de zeama dovlecelul si cartoful insa eu prefer aceasta varianta ).

Cu o lingura se ia din compozitie si se pun chiftelutele in uleiul incins. Se intorc cu grija si se prajesc pe ambele parti.

Scoatem chiftelutele cu o paleta pe un vas tapetat cu prosop de hartie absorbant.

Mutam chiftelutele pe un platou si decoram aperitivul dupa bunul plac...sunt tare gustoase :)

TIPS-URI

1

puteti adauga si alte legume la chiftelute

2

puneti condimentele care va plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute vegetariene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Bya Ralu 1

26.11.2013, 21:44

bune

RuxyRux 1

26.11.2013, 21:44

Cam, Bya...pup gurita frumoasa

Adnee21 1

16.05.2014, 16:16

Uleiul de palmier este mult mai bun si mai sanatos si nu "se" arde ca cel de floarea-soarelui sau cel de masline. Plus ca da un gust foarte bun mancarii.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale din cartofi si cascaval