Chocolate banana cake

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 4 Ian 2014 | 15353 vizualizari

 

Nu trece sarbatoare fara o noua prajitura!!! Am stabilit sa fac Tiramisu, dar si o prajitura cu multa ciocolata, dupa cum a dorit Lucian. Asa ca, am dat o raita pe site-urile mele preferate, iar pe JoyofBaking.com am descoperit aceasta reteta minunata! Gustul intens de cacao si aroma fina de banane i-a cucerit iremediabil pe cei dragi...

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr. zahar tos alb,
  • - 250 gr. faina,
  • - 75 gr. cacao de buna calitate,
  • - 3 oua (in reteta urmata erau mentionate doar 2 oua, insa cum ale mele erau mai mici, am decis sa folosesc 3)
  • - 1 plic praf de copt,
  • - 1 plic bicarbonat de sodiu pentru prajituri,
  • - 1 praf de sare,
  • - 240 ml. apa usor calduta,
  • - 120 ml. lapte,
  • - 120 ml. ulei de floarea - soarelui,
  • - 2 banane medii,
  • - 1 lingura si jumatate extract de vanilie.
  • Pentru glazura:
  • - 180 ml. smantana,
  • - 230 gr. ciocolata (eu am folosit ciocolata Milka ce avea un continut ridicat de cacao),
  • - 15 gr. unt.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate banana cake:

Se prepara pe principiul brioselor, respectiv ingredientele umede se amesteca bine, la fel si cele uscate, apoi turnam pe cele uscate peste cele umede si omogenizam. Foarte simplu, nu? Nici macar nu avem nevoie de un mixer, fiind suficienta o lingura de lemn sau o spatula de silicon.

Astfel, intr-un bol am amestecat, uleiul cu apa, laptele, ouale batute, extractul de vanilie si bananele pasate. Separat, am cernut faina, cacaoa si le-am amestecat cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si praful de sare. Pe acestea din urma, le-am adaugat peste lichid si am continuat sa amestec cu spatula de silicon, pana s-au omogenizat complet.

Am turnat aluatul moale intr-o tava in care am asezat hartie de copt si am introdus-o in cuptorul incins in prealabil. Am copt prajitura aproximativ 30 de minute, la foc mediu.

Cat prajitura se afla in cuptor, am preparat glazura. Nimic mai simplu. Am incalzit la microunde smantana, cu untul si ciocolata, pe care le-am amestecat bine cu un tel, pana cand a rezultat o sos de ciocolata lucios si consistent.

Prajitura odata scoasa din cuptor, trebuie lasata la racit, apoi intindem deasupra ei frosting-ul de ciocolata.

Se taie in cuburi si se serveste dimineata, la pranz si seara!!! ;)

Enjoy! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate banana cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Bucatardinpasiune 1

04.01.2014, 16:46

Multumesc 2014!!! Nu mi-am dat seama ca am uitat bananele!!

Bucatardinpasiune 1

04.01.2014, 16:49

Gataaa... am modificat!!

diaconta 1

05.01.2014, 20:28

Mmmmmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata