Choux a la creme cu frisca

de nadea68 in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 6805 vizualizari

 

Bune de tot :))

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • 3 oua
  • praf de sare
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida indulcita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme cu frisca:

Intr-o oala punem la fiert,apa,uleiul si sarea.

Cand da in clocot,luam de pe foc si adaugam faina toata.Amestecam energic pana se omogenizeaza.

Punem iar pe foc mic si lasam pana aluatul se desprinde de pe fundul oalei.

Luam de pe foc si lasam la racit.Cand s-a racit un pic,adaugam ouale pe rand.amestecam dupa fiecare ou.

Luam o tava de cuptor ,asezam hartie de copt si cu pos facem gramajoare  de aluat.

Lasam la cuptor 10 min la foc mare dupa care reducem focul si mai lasam 20-30 minute.

Cand sunt gata,le scoatem si le lasam la racit.

Intre timp batem frisca pana se intareste.

Taiem choux  in doua si le umplem cu frisca.

 

 

TIPS-URI

1

umplutura o decideti voi,frisca,creme...

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

28.03.2014, 11:00

Una tot as vrea si eu dar cu mai putina frisca

MIUTA 1

28.03.2014, 12:27

nadea68 1

28.03.2014, 17:10

va multumesc mult pentru precieri si comentari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini eclere