Va amintiti ciocolata de casa? Aceea pe care o pregatea mama?
Eu am facut-o de "n" ori si de fiecare data, a avut alt gust si alta compozitie. Poate depinde de laptele praf, de unt, de zahar pana la urma. Eu am facut-o simpla, cu nuci, cu cocos, cu musli, chiar si cu bucati de ciocolata.
De data aceasta insa, am vrut sa combin. Sunt mare amatoare de mancare chinezeasca si gustul acela dulce-picant. Nu ca ar avea vreo legatura, dar asa mi-a venit ideea de...
Tapetezi o tava cu cele 50 g de unt.
Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, se mai lasa 10 minute, dupa care adaugi untul taiat cuburi si amesteci pana la omogenizare.
Dupa ce s-a topit untul, stingi focul si adaugi laptele praf, cacaua si esenta de rom.
Omogenizezi bine, iar la final, adaugi boabele de piper zdroite, amestecand bine.
Torni compozitia in tava si dai la rece pentru 2 ore.
Servesti ciocolata taiata cuburi.
1
ciocolata
2
piper
3
combinatii