Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

de Bucataras in Porc, 2 Dec 2024 | 4459 vizualizari

 

Ciolanul de porc în sos de bere este un preparat perfect pentru masa de sărbători. Gătit lent, la temperatura scăzută, într-un sos aromatizat cu bere și condimente, va avea un gust extraordinar și o textură suculentă și fragedă. 
Pentru acest Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători, sunt necesare următoarele ingrediente: ciolan de porc, bere, ceapă, morcovi, condimente.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători
  • 1 ciolan proaspăt de porc
  • 1 linguriță boia de ardei
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 ceapă roșie mare
  • 2 morcovi
  • 8-9 căței de usturoi
  • 250 ml bere
  • 2 lgte amidon
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • sare și piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători:

Cum se prepara acest Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători:

Crestează ciolanul și pune-l într-o tavă de copt. Stropește-l cu puțin ulei, apoi condimentează-l pe toate părțile cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei, cimbru uscat. Unge-l bine ca să pătrundă condimentele și între crestături. 

Curăță și taie ceapa și morcovul în bucăți mari și așază-le în tavă, lângă ciolan. Adaugă și câțiva căței de usturoi presați cu lama cuțitului. Stropește legumele cu puțin ulei, apoi adaugă berea în tavă, peste toate ingredientele. Condimentează și legumele cu sare, piper și boia.

Acoperă tava cu o hârtie de copt, apoi cu folie de aluminiu, astfel încât să fie bine sigilată.

Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, pentru aproximativ 2 ore și 30 minute.

După acest timp, scoate tava din cuptor și îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt, apoi pune din nou la cuptor, la 200 de grade C, pentru 20 minute cât să se rumeneasca și să capete o crustă crocantă.

După coacere, scoate cu atenție ciolanul pe un platou. Strecoară zeama din tavă într-o cratiță și pasează ușor legumele. Pune sosul la fiert. 

Amestecă amidonul cu puțină apă și adaugă-l peste sos, lăsând să fiarbă până se leagă și capătă consistență.

Servește ciolanul împreună cu sosul delicios. Este un preparat extraordinar de gustos, aromat și fraged.

Încearcă și rețeta de Piept de porc cu pătrunjel, salvie și lămâie, la cuptor, grozavă pentru sărbători sau rețeta de Ciolan afumat pe pat de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc impanata cu piept de porc, la cuptor