Ciolomada

de burdulea56 in Muraturi, 4 Oct 2010 | 18639 vizualizari

 

aceasta muratura nu lipseste nicio toamna din camara.

 

INGREDIENTE

  • castraveti,
  • gogosari,
  • ardei,
  • varza,
  • gogonele,
  • conopida (optioanal-eu nu am pus conopida ca nu ne place si gogonele nu am avut),
  • marar,
  • cimbru,
  • foi de dafin,
  • hrean,
  • boabe de piper,
  • otet,
  • zahar,
  • sare neiodata,
  • salicilat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolomada:

curatam gogosarii si ardeii de samburi, ii spalam, ii taiem bucatele, adaugam castravetii spalati, taiati bucatele, varza taiata bucatele mici, presaram piper boabe, adaugam cam 2 radacini de hrean potrivite(curatate, spalate si taiate bucati), apoi se adauga pt fiecare kg de leguma 100 ml otet, 100 g zahar, 1 lingura sare neiodata, ½ lingurita salicilat. Se amesteca totul bine, se lasa sa stea 24 h, dupa care se pune muratura in borcane, se toarna si zeama rezultata, se leaga sau se capacesc borcanele si se aseaza in camara.

Aceasta muratura puteti sa o pregatiti din cate kg de legume aveti la indemana. Trebuie insa sa respectati cantitatile de sare, zahar, salicilat, raportate la cantitatea de legume ce o pregatiti. Eu am avut 1 kg castraveti, 1 kg gogosari, 1 kg ardei, 1 kg varza. A rezultat 1 borcan de 3 litri si un borcanel de 800 g.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolomada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata