Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii

de Constelatialeu in Ciorbe, 10 Mai 2013 | 7439 vizualizari

 

Am repetat figura cu ciorba de loboda pentru ca s-au facut zarzarele numai bune de acrit.Imi place mai mult varianta acra cu zarzare decat cea cu bors...Si pentru ca ieri a trebuit sa eliberez o parcela,nu era sa arunc bunatate de loboda cruda...cand zic loboda imi tot vine in gand chestia asta ''Ca Voda prin loboda'',acum care Voda era si de ce se plimba prin loboda habar nu am...

 

INGREDIENTE

  • 300 g loboda
  • 7-8 fire ceapa verde
  • 1 morcov
  • 200 g zarzare rosii
  • 100 ml rosii cu ardei( conservate,camara proprie)
  • 30 g orez
  • 30 ml ulei
  • 2 lingurite delikat legume
  • sare daca mai este nevoie
  • 2 l apa
  • 2-3 fire de leustean.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii:

Punem zarzarele la fiert, dupa ce s-au fiert le pasam in apa in care au fiert si apoi strecuram de samburi. Curatam si spalam bine loboda. Ceapa o taiem marunt, radem morcovul si le punem la calit in ulei, cca 5-6 minute, adaugam delikatul si orezul, apoi apa si lasam sa dea in clocot. Cand a inceput sa dea in clocot punem loboda taiata mai marunt. Cand este loboda fiarta adaugam si rosiile cu ardei si zeama de zarzare si lasam sa clocoteasca de 2-3 ori. La final adaugam leusteanul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de loboda cu zarzare rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

10.05.2013, 14:03

asta e buna de mori pffai, nici nu mai trebuie altceva

simona72 1

10.05.2013, 21:33

Asta cu zarzarele am auzit-o la tzara, eu nu am facut, daca arunci cu niste zarzare fac si eu ca-mi place ...super buna!!!!

diaconta 1

10.05.2013, 21:39

cred ca-i buna ciorbita ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]