Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 21 Aug 2014 | 19014 vizualizari

 

Astazi am facut o ciorbita tare buna pentru BBk. Sigur a fost buna pentru ca a papat mult si a mai vrut "UNU" :D

 

INGREDIENTE

  • 4 aripioare de pui
  • 2 cepe mici
  • un morcov
  • un pastarnac
  • dovlecel
  • un cartof potrivit
  • cateva rosii mici
  • radacina de telina
  • un ardei gras verde/galben mic
  • o jumatate de ardei capia rosu
  • o mana cu taietei de casa (uscati)
  • 100 ml suc de rosii
  • sare dupa gust
  • 300 ml bors de casa (umplut cu tarate)
  • verdeturi proaspete: leustean, patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa:

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar).

Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele.

Saram dupa gust, acrim cu bors si coloram cu suc de rosii.

Fierbem pana ce da in clocot, moment in care adaugam taieteii.

Oprim focul dupa 2-3 minute si presaram verdeturile tocate marunt.

Se serveste calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatile legumelor sunt optionale.

2

TĂIEȚÉI s. m. pl. Aluat nedospit făcut din faină, apă, sare (și ouă) tăiat în șuvițe lungi și subțiri, care se fierb în supă sau se gătesc cu brânză, cu nuci etc. [Var.: tăițéi s. m. pl.] – Tăiați (pl. lui tăiat, part. lui tăia) + suf. -ei (după it. tagliatelli). Sursa prima care am avut-o la indemana http://dexonline.ro/definitie/t%C4%83ie%C8%9Bei

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu cartofi