Ciorba din carne cu carne de curcan acrita cu zeama de varza (moare) este minunata in zilele racoroase. Imi doram pentru sfarsitul de sapatamana o ciorba acra. Eeeeee, aceasta ciorbita mi-a satisfacut dorinta!
Pentru inceput spala carnea si pune-o la fiert in apa rece intr-o oala de 4l.
Cand da primul clocot arunca apa si spala carnea cu apa rece.
Pune carnea in oala si apa cat sa acopere carnea +doua degete.
In timpul fierberii ,spumuieste ciorbita.
Cand carnea este aproape fiarta,cam o ora dupd ce ai pus la fiert,adauga legumele.
Ceapa,mrcovul,telina,pastarnacul curatate si spalate se toaca marunt,in cuburi mici.
Lasa la fiert inca 15 minute.
Adauga sucul de rosii si lasa la fiert 10 minute ,dupa care pui zeama de varza si mai lasi la fiert inca 5 minute.
Stingi focul si asezonezi cu leustean verde tocat marunt.
Servesti cu ardei iute si cu mamaliguta ,daca doresti.;)
Eu nu am pus sare .S-a sarat de la sucul de rosii si zeama de varza.
1
carne curcan cu os,ceapa,morcov,pastarnac,telina,suc de rosii,zeama de varza