Ciorbă cu perişoare din peşte

de Pur_si_simplu_papa_bun in Ciorbe, 13 Apr 2011 | 5237 vizualizari

 

Când mai ai doar trei bucăţi de filé de peşte în congelator şi nu ai chef să umpli casa cu fum şi miros de prăjit, o alternativă delicioasă este ciorba de faţă.

 

INGREDIENTE

  • • filé de peşte
  • • 1 ou
  • • ceapă verde + 1 ceapă albă
  • • 3 morcovi
  • • ţelină
  • • câţiva cartofi
  • • 4 linguri de orez
  • • 2 linguri de făină
  • • pătrunjel şi leuştean verde
  • • roşii din conservă sau bulion
  • • zeamă de ardei iute murat sau zeamă de lămâie, borş (pentru acrit ciorba)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă cu perişoare din peşte:

Am scos peştele din congelator, l-am lăsat să se decongeleze, am „pescuit” cu penseta ultimele oase rămase în filé şi l-am tocat în robotul de bucătărie împreună cu 2 fire de ceapă verde şi nişte pătrunjel verde.

Carnea tocată am amestecat-o cu un ou, 2 linguri de orez (fiert câteva minute, scurs şi limpezit în apă rece), 2 linguri de făină, sare şi piper. Din amestec am modelat perişoarele.

Separat, morcovii, ceapa şi ţelina tocate le-am călit în puţin ulei, am adăugat apă şi le-am lăsat să fiarbă, apoi am adăugat restul de orez spălat şi cartofii tăiaţi cuburi.

Când cartofii sunt aproape fierţi, am pus cu o lingură perişoarele în ciorbă, roşiile din conservă şi le-am mai lăsat la fiert aproximativ 5-7 minute (peştele fierbe repede).

Ciorba am acrit-o cu zeamă de ardei iute murat.

Am tocat o mână mare de leuştean şi pătrunjel verde pe care le-am adăugat în ciorbă. Am pus sare şi piper şi am păpat-o cu smântână şi ardei iute. Un deliciu!!!

Să aveţi poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă cu perişoare din peşte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu legume si carne de curcan