Ciorba de fasole cu afumatura

de deyutzky in Ciorbe, 15 Mar 2020 | 4045 vizualizari

 

Imi place mult ciorba de fasole, iar daca are si afumatura, e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani fasole uscata boabe
  • 500-600 g afumatura (eu am avut o bucata de muschi afumat si o bucata de coasta, voi puteti pune de care aveti si va place)
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri zarzavat de casa
  • aprox, 500 ml bors, dar puneti dupa gust
  • 2-3 cuiburi de taitei
  • sare dupa gust
  • cimbru dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu afumatura:

Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie.

Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa. 

Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata.

Dam iar pe foc sa fiarba, iar dupa al 2 lea clocot aruncam apa si punem alta apa curata,

Punem oala pe foc, adaugam acum carnea spalata si portionata si ceapa tocata.

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte, adaugam zarzavatul, borsul, taiteii, sare si cimbru dupa gust. 

Acoperim cu capacul si mai lasam sa fiarba aprox. 15-20 min la foc mic.

Va doresc Pofta Buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu ciolan afumat si legume acrita cu zeama de varza