Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa

de gabrielasfechis in Ciorbe, 10 Aug 2014 | 5060 vizualizari

 

De mult tot vroiam sa fac dar cum alaptez am zis ca mai bine nu, ca sa nu il doara burtica pe pitic. Azi am reusit sa imi implinesc si aceasta dorinta :)
Si a iesit foarte buna! Sotul a fost foarte incantat si a mancat de 2 ori mai mult ca mine :))

 

INGREDIENTE

  • Ciorba
  • 250 gr fasole
  • costita afumata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 rosie mai mare de gradina
  • jumatate de ardei rosu
  • tarhon
  • sare, ptrunjel
  • Paine
  • 600 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • jumatate lingurita de zahar
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa:

Fasolea o punem in apa de seara.

Pregatim mai intai aluatul de paine.

Amestecam ingredientele in ordinea scrisa si le framantam bine. Aluatul il acoperim cu un prosop si il puteti tine in cuptorul cu microunde timp de o ora ca sa dospeasca.

Intre timp preparam ciorba.

Taiem marunt, ceapa, morcovul si rosia. Rosia o curatam de coaja si o taiem cubulete. Le calim in ulei. Adaugam apa si punem fasole, costita taiata in bucati si jumatatea de ardei. Dregem de sare si le lasam la sa fiarba bine. Eu le-am lasat 2 ore si am mai adaugat apa cand a fost nevoie.  Dupa ce s-a fiert tot punem cateva frunzulite de tarhon si piper si lasam sa dea un clocot. Mai aduagam sare daca e nevoie. Eu am cules tarhonul la final dar daca va place il puteti taia marunt si il lasati in ciorba.

Incalzim cuptorul bine.

Dupa ce a dospit aluatul punem putina faina pe masa de lucru, il mai framantam putin si apoi il rupem in doua si il punem in 2 oale mai mici (eu am pus in 2 oale de inox de 1,5 litri) si le dam la cuptor la foc mic timp de o jumatate de ora si apoi la foc putin mai mare ca sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a copt painea bine o scoatem din oale si o lasam sa se raceasca. Dupa ce sa racit ii taiem capacul de deasupra si scobim inauntru un cerc cu diametrul de aproximativ 1 cm,si mai putin daca doriti, si punem ciorba in paine. O sa intre in jur de 3 - 4 polonice deoarece miezul o sa absoarba din zeama.

Sa aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

Painea se pune pe o farfurie sau un clupator si apoi se pune ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zama de fasole boabe