Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)

de DinDragostePentruGatit in Ciorbe, 2 Apr 2012 | 6104 vizualizari

 

Se poate găti și fără pic de ulei, în zile de post sau în perioada unui regim.

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g fasole;
  • 2 cepe;
  • 2 morcovi;
  • 2 ardei;
  • 1/2 țelină;
  • 2-3 lg bulion;
  • 1 lgț boia de ardei;
  • 1/2 lgț cimbru;
  • foi de dafin;
  • tarhon în oțet;
  • leuștean;
  • sare;
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei):

Fasolea se alege, se spală, se pune ”la umflat” timp de câteva ore (sau peste noapte). Restul legumelor se spală, se toacă.

De regulă, pregătesc fasolea în oală cu presiune.

- se pun în cratiță legumele (ceapa, ardeii, morcovii, țelina, cartofii);

- se adaugă fasolea;

- apă fierbinte, bulion și condimente (cimbru, tarhon, foi de dafin, boia de ardei, sare).

Se pune capacul iar din momentul în care începe să ”fluiere”, se mai lasă timp de 50-60 minute, la foc mic (depinde de fasole, uneori stă pe foc mai mult).

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu tarhon și leuștean (fără ulei)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]