Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii

de Constelatialeu in Ciorbe, 9 Iul 2013 | 4210 vizualizari

 

Este o ciorbita foarte gustoasa,eu prefer sa o mananc rece si cu ceapa si nici n-are carne.....deci pot sa mananc si fara carne...din cand in cand....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole lata
  • 1 dovlecel cca 1 kg
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 2 cepe
  • 3 rosii
  • marar cu tija cu tot
  • 300 g zarzare rosii
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii:

Mai intai am cules fasolea, dovlecelul, ceapa, pentru ca am avut de unde. Curatam pastaile le rupem, apoi dovlecelul il curatam de coaja si seminte si-l taiem in cubulete. Ceapa taiata marunt, morcovul, pastarnacul si patrunjelul le radem. Intr-o oala de 5-6 l punem fasolea, ceapa, morcovul, pastarnacul si patrunjelul, le acoperim cu apa si le lasam la fiert, adaugand sare pentru gust.

Separat punem zarzarele la fiert, cand au fiert bine, le pasam si strecuram ca sa scapam de samburi si coaja. Cu amestecul rezultat acrim ciorba la final.

Cand fasolea a inceput sa se patrunda, adaugam si dovlecelul (acesta fierbe mai repede, de aceea nu-l punem de la inceput). Separat curatam rosiile de coaja si le taiem in bucatele mai mici, le punem in cioba si lasam sa fiarba. Cand sunt fierte toate legumele punem zeama de zarzare, verificam daca mai trebuie sarat si acru si adaugam cateva tije de marar, pe care le scoatem dupa ce a dat in 2 clocote.

Cam asta-i ciorbita, sa aveti pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole lata si dovlecel,acrita cu zarzare rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

09.07.2013, 15:13

Bya Ralu 1

09.07.2013, 23:26

buna ciorba

simona72 1

13.07.2013, 09:36

Ia uite ca ai facut ciorba...la amiaza vin la masa ca-a tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde