Ciorbă de găină

de Dana_Retetegg in Ciorbe, 14 Dec 2011 | 13220 vizualizari

 

Fiindca gaina noastra nu a fost foarte batrana a fiert relativ repede si ciorba a fost o bunatate! Va invit la o portie daca nu ma credeti! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 gaina (piept, spate, aripi, ficatei, gheare, pipota - doar pulpele nu),
  • 2 morcovi,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei rosu,
  • 2-3 cartofi,
  • 2-3 linguri mix de legume (mazare, fasole pastai, morcov, etc),
  • 3 rosii,
  • 1/2 telina,
  • taitei,
  • patrunjel,
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de găină:

Gaina a fost deja portionata de socra mea asa ca eu doar am spalat inca o data toate maruntaiele si am pus-o la fiert. Dupa primul clocot am schimbat apa.

Am pus din nou la fiert oala cu gaina si apa cat mai multa pentru ca a fiert singurica 1 ora si 20 de minute [treaba cu fiertul depinde de fiecare gaina, respectiv daca e 'babaciune' sau 'puicuta':))]. A mea era cam middle-age:))

Dupa ce am fiert-o 1 ora si 20' am inceput sa pun legumele in ordinea pe care o folosesc mereu: morcovul, telina, mix-ul de legume, ceapa, ardeiul, cartofii.

Cand legumele au fost aproape gata toate, am adaugat rosiile decojite si razuite (sau taiate cuburi mici) si am potrivit de sare.

Am adaugat apoi taiteii si verdeata.

Am servit-o aburinda, e nemaipomenit de buna si cu un ardei iute langa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de găină" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]