Ciorba de gulii cu perisoare afumate

de mihaelar63 in Ciorbe, 7 Iul 2015 | 8293 vizualizari

 

Ai mei stramba din nas cand vine vorba de gulii . Asa ca am fost nevoita sa imbunatatesc imaginea aceastei banale ciorbite . Am folosit carnea dintr-un carnat afumat de porc mangalita care are o consistenta mai onctuoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1 gulie mare
  • 1 ardei kapia
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 50 gr ulei
  • 1 pahar pasata de rosii de la Cirio
  • 1 legatura mica marar verde
  • 300 gr carnat afumat de porc
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 2 lingura patunjel tocat
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de gulii cu perisoare afumate:

  1. Legumele se curata si spala .
  2. Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu kapia , gulia si morcovul taiate cuburi .
  3. Sarati si adugati jumatate din marar tocat + 2 litrii apa .
  4. Se scoate carnatul afumat din membrana si se amesteca cu ou, pesmet si patrunjel .
  5. .Din aceasta compozitie formati perisoare mici pe care le puneti la fiert . Aveti grija ca zeama sa nu  clocoteasca puternic [ pentru a preintampina deformarea perisoarelor ].
  6. Adaugati orezul si fierbeti la foc mic inca 10 minute .
  7. La sfarsit dregeti gustul cu sare si piper .
  8. Acriti cu rosii pasatae sau bulion .Mai fierbeti cateva minute .
  9. Serviti ciorba cu marar si patrunjel verde .

TIPS-URI

1

Ciorba trebuie sa fiarba domol in momentul in care puneti perisoarele . Asthel acestea nu se vor deforma sau imprastia .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gulii cu perisoare afumate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

miki_a 1

29.07.2015, 13:53

Tina58, ca de fiecare data, un comentariu gol si lipsit de sens, cel putin pentru mine!!! Ia pozeaza supa aia a ta sa ne dam cu parerea, ca tare mai esti mare de gura, sa vedem cum te apreciem noi! Sau ti-e frica? Aici nimeni nu este considerat inferior dar dupa cum judeci cred ca ai unele complexe! Asta se vede din comentariile tale!

mihaelar63 1

29.07.2015, 14:57

))) ca de obicei dumneaiei are treaba cu ciorbele mele .Doar cand sunt la reteta zilei . Nu-i place . Este greu sa te integrezi intr-un grup frumos ca al nostru daca nu rezonezi

miki_a 1

29.07.2015, 15:46

Miha,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu legume