Ciorba de ied

de Rocsi in Ciorbe, 8 Iun 2013 | 23670 vizualizari

 

Mai aveam doua oase in congelator de ied si am zis sa le scot la dezghetat pentru o ciorbita. Ma bucur mult ca alor mei le-a placut mult, era plina de verdeturi, legume proaspete deci plina de savoare. Mama zicea ca parca nici nu are gust de ied asa buna a iesit!

 

INGREDIENTE

  • 2 oase de ied
  • 1 ceapa
  • 3-4 cozi de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1 cana bors
  • 1 mana taitei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ied:

Spalam oasele bine sub jetul de apa calda.
Intr-o oala punem cam 6 litri de apa, dam drumul oaselor si spumam atunci cand este necesar.
Acoperim cu un capac si le lasam sa fiarba cam 30 de minute dupa ce spumam.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Cozile de ceapa le spalam si le taiem rondele.
Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Patrunjelul il tocam marunt, iar jumatatile de ardei le facem cubulete.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute punem toate legumele pregatite mai sus, condimentam cu sare, piper si boia de ardei dulce .
Mararul si leusteanul verde il tocam marunt.
Rosiile le punem in recipientul cu cutit de la mixerul vertical, adaugam busuiocul si le zdrobim.

Borsul il turnam intr-un ibirc si il punem pe foc pana da in clocot.
Cand este bine patrunsa carnea de pe oase, punem rosiile zdrobite, iar peste alte 10 minute borsul fierbinte.
Mai lasam sa dea 2-3 clocote, dam drumul la taitei si lasam sa mai fiarba pana sunt si acestia bine fierti.
Inchidem aragazul, presaram mararul si leusteanul tocat dreasupra si lasam ciorba acoperita 5 minute.
V-am lasat si smantana asa ca va urez pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ied cu macris