Ciorba de lapte bătut

de ramona_manoliu in Ciorbe, 28 Mai 2014 | 5065 vizualizari

 

Pentru că au venit deja căldurile, vă propun o ciorbă tradiţională din zona Prahova care se consumă rece. Fotografiile nu inspiră, dar vă asigur că gustul este bun. Este preferata noastră vara, astfel încât vă dau cantităţile în care o gătesc eu, dar pentru testare se pot reduce la o treime.

 

INGREDIENTE

  • 4 legături de lobodă albă + roşie
  • 3 găletuşe de iaurt de 900 g
  • 1 legătură de mărar
  • 2 cepe mari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de lapte bătut:

Pentru început se curăţă, se spală şi se taie fâşii loboda. În oala în care facem ciorba se pune la fiert cam 1 litru de apă cu sare. Când clocoteşte se adaugă loboda şi se lasă 1-2 minute, apoi se ia de pe foc.

Când este total răcită se adaugă iaurtul şi mărarul spălat şi tocat mărunt. Se potriveşte de sare.

Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, apoi se prăjeşte în puţin ulei până prinde culoarea maro (ca pentru fasolea bătută). Se răstoarnă peste ciorbă.

Se serveşte de la frigider în zilele caniculare.

TIPS-URI

1

1) În loc de lobodă se pot folosi frunze de sfeclă sau 1-2 dovlecei curăţaţi de coajă şi seminţe şi tăiaţi cuburi.

2

2) Odată cu ceapa se poate adăuga la prăjit şi un căţel de usturoi mărunţit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de lapte bătut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda rosie