Ciorba de legume cu leustean

de Brindusa in Supe/Ciorbe, 13 Iun 2010 | 11449 vizualizari

 

Vara imi place sa fac ciorbe din legume. In functie de ce gasesc prin gradina (daca sunt la tara) sau prin frigider, ciorbele mele contin o mare varietate de legume. Exista, insa, ceva ce au in comun: leusteanul. Asta pentru ca mi se pare cea mai potrivita aroma pentru o ciorba acra.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe medii, tocate
  • 2 morcovi medii, tocati
  • 1 radacina patrunjel, tocat
  • 1 radacina telina, tocata
  • 1 ardei, tocat
  • 1 divlecel, tocat
  • 3 l apa (sau 2 l apa + 1 l supa de pui)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cutie rosii decojite in bulion
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 l bors
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu leustean:

Incalzeste uleiul in oala si caleste putin ceapa.

Adauga celelalte legume (fara dovlecel) si caleste-le putin.

Pune apa (sau apa + supa) si fierbe la foc mic pana ce legumele sunt putin moi.

Adauga dovlecelul si rosiile si lasa pana ce legumele sunt fierte

Pune borsul fierbinte si fierbe 3 minute.

Potriveste de sare. 

Serveste cald cu smantana sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors din coada de vita