Ciorba de legume cu perisoare

de anca_rm in Ciorbe, 22 Noi 2018 | 4332 vizualizari

 

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata telina (1/4 dintr-o telina mare)
  • 5 bucati varza de bruxelles
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 50 ml pasta de rosii
  • patrunjel verde
  • Pt perisoare:
  • 200 gr de carne
  • 1 ou
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita nucsoara
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume cu perisoare:

Legumele le spalam si curatam bine.

Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).

Ceapa o taiem cat mai marunt.

Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi.

Intr-o oala de 3-4 litri punem 2 linguri de ulei de floarea soarelui si calim in ea: ceapa, morcovul, patrunjelul si telina.

Cand ceapa s-a inmuiat si celelalte legume au prins putina culoare, adaugam 2 litri de apa peste legume si lasam sa fiarba.

Pana cand incepe sa fiarba putem pregati perisoarele.

Carnea (eu o cumpar netocata si o toc eu acasa, am folosit carne de pui) impreuna cu oul si cu condimentele le amestecam intr-un bol. Adaugam orezul ales si spalat in compozitie si omogenizam (in functie de preferinte se poate aduga mai mult sau mai putin orez).

Cand am omogenizat bine totul formam perisoarele. Le asezam pe o farfurie si stoarcem peste ele zeama unei lamai.

Cand legumele fierb, adaugam cartofii si varza de bruxelles si mai lasam circa 5 minute la fiert.

Adaugam perisoarele cu zeama de lamaie cu tot si pasta de rosii. Fierbem inca 10-15 minute.

Asezonam dupa gust si presaram deasupra patrunjel tocat marunt.

Se serveste calda cu smantana sau acrita cu zeama de lamaie.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare