Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita

de rivka in Ciorbe, 19 Noi 2009 | 8108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare de iarna tocat
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei(paprika) mare sau un gogosar
  • 2 pumni varza de brussel
  • 1 pumn varza alba tocata
  • 1 pumn varza rosie tocata
  • 1 tulpina de telina tocata
  • patrunjel tocat
  • frunza telina tocata
  • marar proaspat tocat
  • tarhon uscat
  • 1 conserva mica pasta de tomate
  • 250 grame carne tocata de vita
  • 1 ou
  • sare, piper, paprika iute
  • 4 linguri mari de cereale integrale(cele care se folosesc cu lapte pt copii si nu numai) sau pesmet
  • ardei iuti/smanatana,ceapa pt servire

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita:

Ceapa, usturoiul, morcovii tocati,varza alba, cea rosie,varza de brussel, tulpina de telina tocata , ardeiul,se pun toate in oala in putin ulei de masline amestecandu-se si se lasa la dustuit pana cand legumele incep sa-si lase miros.

Se adauga apa, si se lasa la fiert cca 20 minute.

Intre timp se prepara perisoarele din carnea de vita, un ou, sare piper(1 lingurita) , paprika iute(eu fac periosarele destul de condimentate) si 4 linguri mari de grane integrale sau se poate folosi si pesmet.

Se adauga perisoarele ciorbei, verdeata tocata marunt(telina,patrunjel,marar) si tarhonul uscat, conserva de pasta de toamte si se mai lasa sub capac la foc mic cca 15-20 minute.

Se opreste focul , se lasa la potolit, se serveste fierbinte cu smantana eventual, ardei iuti (sau din otet) , ceapa sau pasta de chilli(sambal) si cu paine.

Pofta buna.

TIPS-URI

1

eu cumpar 1 data pe luna legume pentru ciorbe, le toc si le bag in congelator astfel am intotdeauna la indemana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume/zarzavat cu perisoare din carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Irina 1

21.11.2009, 12:03

Foarte bine arata ciorbita ta! Iar usturoi nici eu n-am mai pus decat la ciorba de burta sau la cea radauteana, dar e un inceput pentru toate!

Oana 1

28.11.2009, 17:09

Si eu pun usturoi in ciorba de burta, mai nou in cea a la grec si neaparat pun in cea de fasole plus leustean!

Bucataras Dragos 1

12.12.2009, 20:02

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu zeama de varza