Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata

de Valclaudia in Ciorbe, 24 Aug 2014 | 3173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachetele loboda rosie de la congelator (cca 600-700 gr.)
  • 1 fasie slanina afumata (cca 50 gr.)
  • 1 lingura ulei
  • scarita afumata (cca. 400 gr.)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 250 ml bors (din comert am avut eu)
  • 3 rosii de gradina pasate prin blender
  • verdeata proaspat tocata (patrunjel si marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata:

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta.

Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte.

Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura de ulei si se prajeste impreuna cu bucatile de scarita pana se rumenesc usor.

Adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat, morcovul ras, sare si piper dupa gust.

Amestecam cca 5 minute, apoi punem cca 3l apa rece, acoperim oala si lasam la fiert la foc potrivit pana fierbe carnea.

Adaugam loboda congelata, rosiile pasate  si mai fierbem ale 20 minute.

Punem borsul, mai dam cateva clocote.

Oprim focul, adaugam usturoiul granunlat si verdeata tocata.

Lasam 5 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda