Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata

de Valclaudia in Ciorbe, 24 Aug 2014 | 3461 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pachetele loboda rosie de la congelator (cca 600-700 gr.)
  • 1 fasie slanina afumata (cca 50 gr.)
  • 1 lingura ulei
  • scarita afumata (cca. 400 gr.)
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 250 ml bors (din comert am avut eu)
  • 3 rosii de gradina pasate prin blender
  • verdeata proaspat tocata (patrunjel si marar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata:

Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece,apoi le taiem dupa preferinta.

Morcovul se trece pe razatoarea cu ochiuri marunte.

Slanina se taie cubulete mici, se pune in oala cu 1 lingura de ulei si se prajeste impreuna cu bucatile de scarita pana se rumenesc usor.

Adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat, morcovul ras, sare si piper dupa gust.

Amestecam cca 5 minute, apoi punem cca 3l apa rece, acoperim oala si lasam la fiert la foc potrivit pana fierbe carnea.

Adaugam loboda congelata, rosiile pasate  si mai fierbem ale 20 minute.

Punem borsul, mai dam cateva clocote.

Oprim focul, adaugam usturoiul granunlat si verdeata tocata.

Lasam 5 minute sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda rosie cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

madi_marin 1

24.08.2014, 20:05

Mmm...bunatate!

Rocsi 1

26.08.2014, 19:28

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda