Ciorba de mazare

de Valclaudia in Ciorbe, 3 Apr 2017 | 3228 vizualizari

 

Mancaruri de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de 450 gr. mazare cpngelata
  • 1 ceapa medie
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1/4 bucata telina
  • 1 gulie mica
  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 borcan zarzavat de iarna pentru ciorbe
  • verdeata dupa gust
  • cca 2l apa plata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de mazare:

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa o tocam si o punem la calit, in 3-4 linguri de ulei.

Adaugam fasii de ardei rosu, rondele de morcovi si cubulete mici de telina. Mai calim cateva minute.

Se adauga gulia taiata bucati mari (pe care, la final, le-am indepartat din ciorba pentru ca erau lemnoase).

Punem foaia de dafin, sare si piper dupa gust, turnam apa plata si lasam sa dea in clocot ciorba.

Am adaugat apoi mazarea, sucul de rosii, zarzavatul pentru ciorbe din borcan, am mai fiert cateva minute.

La final, am oprit focul si am pus verdeata dupa gust (marar, patrunjel).

Am lasat ciorba acoperita cateva minute, pentru ca aromele sa se intrepatrunda, apoi am servit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vacuta