Ciorba de perisoare

de Cris2711 in Supe/Ciorbe, 7 Sep 2013 | 8243 vizualizari

 

O ciorba preferata de noi,am avut-o chiar in meniul de la nunta,imi place varietatea de legume.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata de porc
  • 1 chifla simpla
  • 1 cartof mare
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 1 radacina telina
  • 1 radacina pastarnac
  • 100 ml suc de rosii
  • leustean
  • patrunjel verde
  • 1 foaie de dafin(optional)
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Legumele se curata ,se spala si se taie in cubulete mici.

Prepararea perisoarelor:

Intr-un castron se amesteca bine carnea de porc tocata cu doua linguri de ceapa,din ceapa tocata.

Se adauga un ou si chifla inmuiata in apa,care se strecoara de apa.

Se adauga sare si piper.

Se adauga si o lingurita de boia si usturoi,dupa gust.

Se amesteca bine si se formeaza perisoarele de marime mijlocie.

Prepararea ciorbei:

Intr-o oala se adauga  2 l de apa, in care se pun legumele la fiert.

Cand incep sa fiarba ,se adauga perisoarele ,sarea,piperul si sucul de rosii.

Se lasa sa fiarba bine,pana cand sunt carnea si legumele fierte.

Cand este gata se adauga patrunjel verde tocat marunt si leustean tocat.

TIPS-URI

1

o chifla simpla inmuiata in apa si stoarsa bine apoi,in perisoare

2

verdeturile se adauga la sfarsit,isi pastreaza aroma si culoarea

3

se poate servi si cu smantana si ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]