este o ciorbă mai groasă...
Oasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape.
Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi lasată întreagă, păstârnacul tăiat fâşii, morcovii tăiaţi cubuleţe.
Se pun la fiert iar după primul clocot punem legumele, zarzavatul şi cozile de pătrunjel legate. Trebuie spumată din când în când.
Când carnea este fiartă se adaugă zeama de varză, puţin câte puţin. Zeama de varză trebuie dată într-un clocot înainte de a o turna în ciorbă.
Zeama de varză nu o turnăm toată, ci o turnăm pe rând pentru a acri ciorba cât ne dorim. Punem şi roşiile cubuleţe iar apoi lăsăm să dea într-un clocot.
Punem sare şi piper după gust iar apoi punem tăiţeii. Mai lăsăm 5 minute, oprim focul şi punem pătrunjelul proaspăt tocat.
Se serveşte fierbinte cu un ardei iute şi ţuică.
Poftă bună!
1
cantitatea de zeamă de varză diferă în fruncţie de cât de acră este sau sărată