Ciorba de potroace de Sarbatori

de Sylvia in Ciorbe, 30 Dec 2010 | 10410 vizualizari

 

Am facut aceasta ciorba de Craciun dar merge perfect si de Revelion, e foarte aromata si zeama de muraturi lecuieste ca nimeni alta oboseala petrecaretilor:) . Esentiale sunt : puiul sau gaina de casa , leusteanul si frunzele de telina verde si zeama de muraturi…..daca aveti astea la indemana haideti sa facem o ciorba de potroace delicioasa .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie asa cum ziceam de
  • un pui de casa  sau gaina ( pui fermier se numeste in Franta ) , se poate face foarte bine si cu curcan
  • Pe langa asta reteta veche spune:
  • maruntaie de pui, pipote, inima,  ficatei
  •  zarzavat de ciorba,
  • ceva albitura : pastranac si telina ,
  • un morcov,
  • o bucata de ardei rosu,  
  • 2 cepe mici ( nu cantitati foarte mari ) .
  • In plus mai avem nevoie de
  • o cescuta de orez,
  • o cutie de rosii decojite maruntite ( eu le prefer iarna pe cele italienesti culese si pregatite vara ) ,
  • zeama de la muraturi ( eu am pus vreo 350 ml zeama de la muraturile mele asortate ) ,
  • leustean ( congelat am avut eu )
  • si telina verde frunze .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de potroace de Sarbatori:

La aceasta ciorba de potroace am pus spatele de la pui, aripile si pulpele de pui, pieptul de la pui la vedea fata mesenilor cu alta ocazie . Preparare: spalam bine si curatam puiul si il taiem bucati. Aceasi soarta o vor avea si legumele numai ca  ele o sa fie date pe razatoare, maruntim cu grija doar ardeiul rosu si ceapa.  Se pun la fiert cu apa rece impreuna cu carnea, sare, piper macinat si piper boabe.

Dupa ce s-a fiert carnea trecut de  jumatate adaugam si orezul.  Lasam orezul sa fiarba zece minute si adaugam rosiile decojite si maruntite. Mai fierbem totul 5 minute si adaugam zeama de la muraturi, mai dregem cu sare si piper la sfarsit daca trebuie.

 Inchidem focul, lasam oala sa se ingaduie bine si adaugam apoi in ciorba de potroace verdeata maruntita( leustean si telina) , ca sa nu isi piarda aroma nu trebuie pusa in apa clocotita . Dupa ce punem verdeata acoperim cu capac si lasam inca cateva bune minute sa se povesteasca aromele intre ele. Ciorba de potroace se serveste fierbinte cu o bucata de paine de casa bine rumenita. Eu pun mereu telina verde si in farfurie pentru ca imi place aroma ei la ciorba de potroace. Curajosii pot tenta si un ardei iute, smantana nu am pus ca am simtit ca strica ciorba   desi imi place si reteta cu smantana, asta a fost perfecta asa.

TIPS-URI

1

Ciorba de potroace este o mancare traditională ce se prepara în special pentru ospaţul de a doua zi după petreceri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de potroace de Sarbatori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace