Ciorba de primavara

de RuxyRux in Ciorbe, 9 Apr 2013 | 4271 vizualizari

 

O ciorbita minunata, cu un gust senzational...tinand cont ca acum pe piata sunt o sumedenie de frunze verzi va puteti juca si face combinatii dupa inspiratie :), eu am ales loboda, spanac si salata verde de aceasta data...

 

INGREDIENTE

  • 1 salata mare
  • 3 legaturi de loboda
  • 1 bol mare de spanac
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1 cartof mare
  • 10 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 5 linguri smantana
  • 1 ou
  • omleta din trei oua
  • 5 cani de bors
  • leustean
  • marar
  • tarhon
  • sare dupa gust
  • 2 linguri ulei( palmier)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de primavara:

Spalam si tocam marunt salata, spanacul, loboda, ceapa si usturoiul.

 Radem morcovul si taiem cartoful bucati.

Incingem uleiul, eu am folosit oala Zepter...adaugam pe rand ceapa si usturoiul apoi morcovul ras. Dupa un minut cu capacul pus adaugam si verdeturile, spanacul, loboda, salata. Punem din nou capacul si lasam in jur de 5 minute.

Adaugam cartofii si apa pana se acopera frunzele.

Lasam sa fiarba pana sunt gata cartofii( eu am folosit principiul Zepter).

Oul il amestecam cu smantana si iaurt, apoi cu o cana de bors, adaugam si putina zeama fierbinte din oala si turnam usor inapoi. Mai lasam ciorba sa dea cateva clocote. Acum e momentul sa potrivim gustul...eu am adaugat si restul de bors si sare dupa gust si verdeata tocata marunt.

Am preparat omleta din trei oua si am adaugat-o in ciorba. Dupa doua trei clocote am stins focul si am mai pus verdeata. 

E delicioasa!

TIPS-URI

1

Puteti adauga stevie, untisor, leurda daca doriti

2

Daca va place puneti si patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de primavara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta ciorba de stevie, plina de gust si vitamine