Ciorba de pui cu smantana

de LUK in Ciorbe, 8 Mai 2011 | 5099 vizualizari

 

O ciorbita simpla si buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui(eu am avut pulpe inferioare)
  • 250-300gr piept de pui
  • 3 morcovi de marime medie(cam 200-300gr)
  • o radacina de ptrunjel
  • o ceapa
  • 100 gr telina radacina
  • 150gr smantana
  • o lingura de faina
  • 2-3 linguri de orez
  • 2.5-3l apa
  • sare,zeama de lamaie,patrunjel verde -dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu smantana:

 Curatam legumele de coaja ,le spalam si le taiem cubulete.Le punem in apa cu sare si cand fierb adaugam pulpele de pui.Lasam sa fiarba la foc mic 20 min apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete.Lasam sa mai fiarba 30-40min la foc mic(verificam daca a fiert carnea de pe pulpe) si oprim focul.Daca doriti puteti sa strecurati supa.

Scoatem pulpele si curatam carnea de pe os,o punem apoi in ciorba,bucatele mici.Lasam 15 min la temperatura camerei.Intre timp fierbem orezul spalat in prealabil.Dupa ce  a fiert il adaugam in ciorba.Pregatim intr-un bol faina pe care o amestecam bine cu smantana(sa nu fie cocoloase).Luam din ciorba zeama si amestecam cate putin cu smantana pana cand smantana va avea o temperatura apropiata cu cea  a ciorbei.In acest moment turnam in ciorba toata smantana.Amestecam apoi o acrim cu zeama de lamaie si mai potrivim de sare,dupa gust.

Se serveste cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu bors