Ciorba de varza noua cu afumatura

de Valclaudia in Ciorbe, 15 Iun 2014 | 8827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • afumatura, cca 500 gr. (oase, coaste, bacon)
  • 1 lingura ulei
  • 1 varza proaspata
  • 3 fire de capa verde
  • 2 morcovi potriviti
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • bobite de mustar
  • 1 lingura pasta de rosii
  • cimbru, marar dupa gust (uscat sau proaspat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza noua cu afumatura:

Spalam afumatura si daca avem si bucatele de bacon,le prajim pe acestea mai intai intr-o lingura de ulei pana se rumenesc, apoi punem si oasele/ coastele afumate, morcovul ras pe razatoarea mare, ceapa taiata rondele si adaugam cca 3l apa rece, bobite de mustar, boabe de piper, 1 foaie de dafin, sare si piper macinat dupa gust.

Lasam sa fiarba la foc potrivit pana fierbe carnea, apoi adaugam varza tocata fideluta si mai lasam la foc potrivit inca 20-30 minute, sa fiarba si varza.

La final punem o lingura pasta de rosii, mai dam 2-3 clocote, stingem focul, presaram cimbru si marar,apoi servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza noua cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]